A felajánlott tárgyak között szerepelnek még olyan kortárs művészek alkotásai, mint Klimó Károly, Haász Katalin, Lakatos Márk, Szlávics László, Forgács András vagy Várady Róbert, egy rézkarc Hofi Géza hagyatékából, Szirtes Ági zöld cipője a legendás Portugál című előadásból, a Krétakör Hamlet WS előadásának szövegkönyve, Nádas Péter fotója, Ascher Tamás rajza, Simon Márton, Tóth Krisztina, Székely Csaba, Erdős Virág és Geszti Péter kézirata. Valamint Sára Júlia felajánlásából Huszárik Zoltán Szindbád című filmjének eredeti, számozott kelléklistája is új tulajdonosra találhat.

További felajánlók: Beck Zoltán 30Y, Kajdi Csaba „Cyla”, Till Attila, Hajós András, Novák Ferenc Tata, Dés László, Presser Gábor, Farkasházy Tivadar, Pokorny Lia, Hernádi Judit, Molnár Piroska és Pogány Judit is. A licitek nyertesei életre szóló élményként részt vehetnek egy saját egyetemi előadáson Karsai Györggyel, beleshetünk a szinkronizálás kulisszái mögé Spilák Klárával, ezenkívül részt vehetünk Péterfy Gergely levelező prózaíró kurzusán is.

Ezen a linken elérhető az aukciós tételek teljes listája.

Az online jótékonysági aukció időpontja december 17., szombat 19 óra, melyet a Freeszfe Facebook oldalán élőben nyomon követhetnek az érdeklődők.

Az aukción magánszemélyek és cégek egyaránt részt vehetnek, és névtelen licitre is lesz lehetőség. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Az Egyesület munkáját támogatni egyéni adományokkal is lehet, a Magnet Bank 16200106-11672087 bankszámlaszámán.

A Freeszfe szabad alkotóműhelyének jelenleg közel 200 hallgatója, több mint 150 oktatója és 6 munkatársa van. Mivel saját épületük még mindig nincs, az oktatás a CEU épületében zajlik,  17 vizsgaelőadásukat pedig 10 különböző játszóhely fogadta be. A hallgatók kb. kétharmada már megszerezte diplomáját, a filmes osztályok januárban diplomáznak, valamint hét felnőttképzési osztály indult el idén.

A tavalyi aukción 20 millió forint gyűlt össze, melyből összesen 8 diplomafilmet forgattak le a filmrendező BA és MA osztály hallgatói. A 2023 májusában diplomázó televíziós műsorkészítő hallgatók vizsgafilmjeinek forgatására jelenleg nincs tartalékunk, így idén főként ezt hivatott fedezni a gyűjtés.

Forrás: Freeszfe