Az 1957-ben alapított Ordre Des Arts Et Des Lettres (Művészetek Rendje) három rangfokozatból áll. Évente 450 Lovagi, 140 Tábornoki és 50 Parancsnoki Érdemérem kerül odaítélésre. A francia kulturális minisztérium a Művészetek Rendje különböző rangfokozataival azokat jutalmazza, akik aktívan terjesztik a francia kultúrát a világban.

Loni Fahri a francia film népszerűsítése terén tett erőfeszítéseiért érdemelte ki a lovagi címet. Az SPI International Európában négy országban, hazánkon kívül Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában forgalmaz filmeket, köztük számos franciát is.

Magyarországon az SPI fennállása óta 16 francia filmet juttatott el többszázezer nézőhöz, s a forgalmazó idén további francia alkotásokat tervez bemutatni. Március végén látható majd az Intim vallomások című különleges humorú vígjáték, melyben egy magánéleti gondokkal küzdő asszony a pszichiáter ajtaját elvétve a szomszédban dolgozó könyvelőnek önti ki hétről hétre a szívét. Áprilisban kerül a mozikba Romain Duris, Kristin Scott Thomas és Pascal Greggory főszereplésével az Arséne Lupin című film, mely a klasszikus regényhős, a szívtipró kalandor, Arséne Lupin életét viszi vászonra. Ősszel a Microcosmos író-rendező párosának második opusza, a világmindenség születését bemutató Genesis látható majd a hazai mozikban.