Az idei és a tavalyi magyar filmszemlén bemutatott alkotásokból tartanak vetítéssorozatot a Vajdaság nyolc településén – tudatta az MTI. A Kortárs magyar filmek hete a Vajdaságban című program Makk Károly Így, ahogy vagytok című filmjével kezdődött meg kedden Szabadkán. A 40. és 41. Magyar Filmszemle alkotásaiból válogatott filmeket ezen a héten Szabadkán kívül Magyarkanizsán (Kanjizsa), Topolyán (Bacska Topola), Kishegyesen (Mali Idos), Újvidéken, Zentán, Nagybecskereken (Zrenjanin) és Csókán láthatják a mozikedvelők. A filmhét programjában szerepel még többek között A vágyakozás napjai, az Intim fejlövés, a Kaméleon, a Poligamy, a Koccanás, az Apaföld, a Halálkeringő, az Utolsó idők, az Egon és Dönci vagy a 9 és fél randi.

 

poligamy_banfalvi_500
Bánfalvi Eszter a Poligamy-ban


Magyarországon forgat Uma Thurman és Robert Pattinson

Uma Thurman és Robert Pattinson is játszik abban a filmben, amit Londonban és Budapesten forgatnak – adta hírül a KultúrPart. A forgatást februárban kezdték Angliában, de az még kérdés, hogy a színészek mikor érkeznek Magyarországra. A Bel Ami című film egy Maupassant-regény, a Szépfiú feldolgozása, és egy katonáról szól, aki újságírónak áll Párizsban, majd a város legbefolyásosabb asszonyait kihasználva emelkedik fel. Többek között a barátja feleségét is elcsábítja, akit Uma Thruman játszik. A feldolgozásban Christina Ricci is szerepel, aki a People híre szerint bővérű háziasszonyt alakít. A Kultúrpart szerint a Bel Ami magyar gyártócége az a Pioneer Pictures, akik a The Debt című Helen Mirren főszereplésével készült kémfilmet is Budapestre hozták.

uma_killbill2_500
Uma Thurman a Kill Bill 2-ben


Magyar Da Vinci kód az M1-en

Géniusz, az alkimista címmel, Alföldi Róbert főszereplésével forgatták le azt a háromrészes tévéfilmet, amelyet az alkotók a Da Vinci kódhoz hasonlítanak: a szereplők Pécsen nyomoznak egy rejtélyes haláleset után. Az alkotást március 3-án, 4-én és 5-én, este 21:30-tól vetíti az M1. A Tűzvonal készítői által létrehozott misztikus tévéfilmről már korábban is írtunk, a cikket itt olvashatod el.