Az argentin filmfesztivál rövidfilm versenyébe Novák András Sziréna című filmje kapott meghívást, az információs programban Goda Krisztina nagysikerű komédiáját a Csak szex és más semmi-t láthatja a nagyérdemű.


November második fele Spanyolországban a hetedik művészet szezonja: Segoviában, Ourenseben, Barcelonában, Madridban és Gijonban kezdődnek nemzetközi filmfesztiválok magyar résztvevőkkel.

Segoviában, a november 14-én kezdődő európai film fesztiválon a Csak szex és más semmi és az Ópium című játékfilmek képviselik a magyar színeket. A galíciai Ourenseben nemzetközi szemléjén a Calpurnia-díjért Bollók Csaba Iszka utazása című rendezése és Kamondi Zoltán Dolinája is versenyre kel. A rövidfilm programba Tóth Barnabás és Simonyi Balázs Egy szavazat című műve kapott meghívást.

Barcelonában 14. alkalommal rendezik meg a független filmek fesztiválját „L’Alternativa” címmel. A november 16-án 26 ország részvételével kezdődő szemlén Fliegauf Benedek Tejút és Nemes Jeles László Türelem című munkája versenyez. Cakó Ferenc Levelek című homokanimációját az információs programban tűzik műsorra.

A spanyol fővárosban, Madridban 17. alkalommal megrendezendő kísérleti filmek hetén Lichter Péter 77 év déja vu és Nemes Gyula Fúga című művei versenyeznek. Gijon-ba, a fiatal filmművészeknek szentelt nagy múltú seregszemlére hivatalos Fliegauf Benedek Tejút című „ambient” mozija.


A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.