Magyar filmek fesztiválja Los Angeles-ben és a világhálón

A Bunyik Entertainment szervezésében a Los Angeles-i Magyar Főkonzulátus és a Magyar Filmunió közreműködésével kezdődik november 9-én a magyar filmek fesztiválja a világ filmfővárosában. A 11. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált Elek Judit legutóbbi filmje, a Visszatérés nyitja meg. Elek Judit drámája mellett a közelmúlt legnagyobb hazai közönségsikere, az Üvegtigris 3 is látható lesz szélesvásznon a fesztiválmegnyitón. A fesztivál keretében november 9-18. között 26 magyar játékfilm, továbbá számos dokumentumfilm is elérhető lesz a www.hufestival.com honlapon az interneten. Állítsátok meg Terézanyut!, Csak szex és más semmi, Szabadság, Szerelem – a nagy közönségsikerekkel együtt több fesztiválnyertes szerzői film is látható lesz, többek között Nagy Viktor Oszkár Apaföld című rendezői vizsgafilmje, Groó Diana Vespá-ja és Tóth Barnabás első filmje, a Rózsaszín sajt. A 11. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál életműdíját idén Zsigmond Vilmos, magyar származású Oscar-díjas operatőr kapja meg. Az átadás az ünnepélyes főkonzuli fogadáson lesz, ahol sor kerül a Michael Curtiz-közönségdíj és a Főkonzulátus Tony Curtis-különdíjának kiosztására is.



Nézd meg a Visszatérés előzetesét!

 

Dél-Koreában nyert a Finálé

Dél-Korea fővárosában a rövidfilmeké volt a főszerep november 2-7. között. 9. alkalommal rendezték meg az ASIANA filmfesztivált Szöulban - tudatta a Magyar Filmunió. Simonyi Balázs legújabb munkája, az Elek Ferenc és Kovács Lehel főszereplésével készült Finale kapta meg az ASIANA közönségdíját. A fotóművészként és újságíró-szerkesztőként is ismert Simonyi Balázs 8 perces új alkotása „két férfi, egy eset, egy este csattanós története”. A trófeát Simonyi Balázs személyesen vette át tegnap este Szöulban.



Nézd meg a Finalé előzetesét!


Két magyar filmet díjaztak a MADISZ-on

19. alkalommal rendezte meg a MADISZ a rövidfilmek nemzetközi versenyét, az Alter-Native filmfesztivált Marosvásárhelyen. A versenyprogramban 23 országból érkezett 56 rövidfilmet felvonultató esemény zsűrije két fiatal magyar alkotót díjazott a hétvégen - adta hírül a Magyar Filmunió. Zomborácz Virág Valami kék című alkotásáért a Radio Romania Cultural díját, míg Felméri Cecília Mátyás, Mátyás című animációs dokumentumfilmjéért Marosvásárhely városának díját nyerte el.


Nézz részletet a Mátyás, Mátyásból!