Tíz országból, köztük hazánkból származó, összesen hatvan alkotás vett részt a seregszemlén. Karl Bardosh professzor és a Magyar Telekom együttműködéséből született MagentaFilm Magyar Mobilvideó Fesztivál legjobb tíz alkotása kapott lehetőséget arra, hogy az idei évben virtuálisan megrendezett Global Short Film Awards-on megméretesse magát. 

Az első tíz legjobb alkotás közül három, a legjobb tizenöt közül pedig öt mű készült magyar mobilfilmesek keze által.A legelőkelőbb helyet a listán a hazai fesztivál idei győztese, Mazzag Izabella tudhatja magáénak, aki a Veletek című videójával a hetedik helyet szerezte meg a versenyen. Közvetlenül utána Dr. Százados Miklós CURIOSITY-je, majd De Re Attila Luigi Rain, Százados Ábel Doboz, Kriska Ferenc Lively Stream és Csákvári Dániel Koronakörök című filmjei sorakoznak.

Külön elismerést kapott Mazzag Izabella, aki a hazai és nemzetközi döntőn aratott elsöprő sikere után a World Peace and Tolerance Institute - AFI World Peace kezdeményezésére megrendezett, Karl Bardosh-ról elnevezett Humanitarian Cellphone Cinema Awards@Virtual Marché du Film fődíját is megnyerte, öt másik alkotással együtt.

Százados Ábel pedig, aki a tavalyi versenyen alig 14 évesen vette át a Legígéretesebb Ifjú Filmesnek járó díjat Soha című. kisfilmjéért, idén ennek előzményfilmjéért, a Dobozért kapott elismerést: amellett, hogy ismét részt vehetett a rangos versenyen, újra megkapta a Legígéretesebb Ifjú Filmes Díját, amihez a zsűri hozzátette: már nem csak ígéretes, hanem időközben igazi filmessé vált a fiatalember.

Forrás: Telecom / Borító: Doboz (Fotó: MagentaFilm Fesztivál)