A nemzeti filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion (EFP) májusban a cannes-i filmfesztiválon pályakezdő producereket mutat be a nemzetközi filmszakmának. A háromnapos szakmai programra Stalter Judit producer érkezik Magyarországról. A találkozón, amelynek célja, hogy Európa ígéretes producereit megismertesse egymással és a nemzetközi szakmával, 25 fiatal producer vesz részt.

Stalter Judit az Inforg Stúdióban kezdte pályafutását, ahol gyártásvezetőként vett részt Fliegauf Bence kiemelkedő nemzetközi karriert befutott első rendezései, a Rengeteg és a Dealer című filmekben, tovább Vranik Roland Fekete kefe című Filmszemle fődíjas első rendezésében. 2005. óta a fiatal alkotókra fókuszáló Laokoon Filmgroup munkatársa, itt készült Till Attila Filmszemle közönségdíjas Pánik című első filmje, amelynek Stalter Judit volt a koproducere. Első nemzetközi összefogással készült, koproducerként jegyzett játékfilmje a hazai mozikban is bemutatott Retró szerelem (R. Thalheim) volt, ezt követte a Till Attila Csicska című rövidfilmje, amelynek nemzetközi premierje tavaly volt Cannes-ban, és nemrég az Európai Filmakadémia felterjesztette a 2011-es rövidfilmdíjra jelölt alkotások közé.Stalter Judit jelenleg Till Attila Tiszta szívvel című új játékfilmjének előkészítésen dolgozik. A kerekesszékes gengszterekről szóló filmterv fejlesztését a Magyar Nemzeti Filmalap támogatja.

A cannes-i Producers on the Move programon a Magyar Filmunió EFP-tagsága révén 2001. óta vehetnek részt magyar producerek. Eddig többek között Bereczki Csaba, Angelusz Iván, Muhi András, Petrányi Viktória, Pusztai Ferenc, Sipos Gábor és Csáky Attila volt a nemzetközi szakmai fórum magyar résztvevője.