Magyar rövidek Északon és Délen

Cakó Ferenc Arc című mozgóképe indul az Odense-i filmfesztivál versenyében. A Dán Filmintézet és Hans Christian Andersen szülővárosa, Odense közösen rendezi meg, immáron 24. alkalommal a rövidfilmek nemzetközi ünnepét. Sao Paulo-ban augusztus 20-án kezdődik Latin-Amerika legnagyobb rövidfilmszemléjére két magyar alkotás kapott meghívást. Béres Dániel a törökországi Karsban forgatott Sárga labda című rövidfilmjét ott láthatja először a külföldi közönség. Nemes Gyula Letűnt világ című, Kopaszi gátról forgatott, Karlovy Vary díjas filmje a másik magyar meghívott. Mindkét magyar film a közönségdíjért versenyez. Nemes Gyula alkotása, a Letűnt világ Brazília után Olaszországban indul az Asolo-i filmfesztiválon, amely augusztus 28-án kezdődik.


Arc


Indul a 16. Országos Diákfilmszemle

A 16. Országos Diákfilmszemle általános iskolás, középiskolás és fiatal filmes kategóriában összesen 133 nevezési lap érkezett. A szemle megnyitója 2009. augusztus 25-e délután 13 órakor lesz. Minden résztvevőt, és érdeklődőt szeretettel várnak az Aranytízben, amelynek címe: Budapest,V. kerület, Arany János u.10. A belépés a megnyitóra és a Filmszemle valamennyi programjára ingyenes! A szemléről további információ a Polifilm weboldalán.


A zsűri


Elindult a Digitális Videorögzítő honlapja

A digitális tévéadás hazánkban is fokozatosan felváltja az eddig megszokott analóg műsorsugárzást. Használatával olyan kiegészítő szolgáltatások érhetők el, melyek megváltoztatják a nézők tévézési igényeit, és a televíziózási szokások megújulását eredményezik. A UPC új eszközöket alkalmazó ismeretterjesztő kampányt indított és ehhez önálló website-ot is létrehozott. Az oldal látogatóinak arra is módjuk lesz, hogy frissen szerzett tudásukat egy online teszt kitöltésével felmérhessék. A helyesen válaszolók között a UPC egy egyéves DVR előfizetést sorsol ki.