"A történet nagyon egyszerű, egy íróról szól, aki próbál megformálni egy női karaktert, Edinát. Folyamatosan változtat rajta valamit, a haja színét, a hangját, a stílusát, a nemzetiségét, az ízlését, a tanulmányait. Minden változtatás valamilyen következménnyel jár. Az író lassan beleszeret saját teremtményébe s egy egyéjszakás kalandba bonyolódik vele. Az író végül változtat egy utolsót, s eldobja a történetet, viszont a karaktert megtartja egy későbbi, talán jobb forgatókönyv reményében. A film végül is az alkotás és az alkotó kapcsolatát birizgálja meg, nagyon játékos fomrában." - mondta a filmről a rendező.

A Szarajevói Filmfesztivál rangos koprodukciós fóruma, a Cinelink 10 ezer eurós Living Pictures-díjjal ismerte el Horváth Lili  A szerdai gyermek (The Wednesday Child) című filmtervét, amely a Napszúrás és az Uszodai tolvaj című kisfilmek rendezőjének első nagyjátékfilmje lesz. A történet egy állami gondozásból nemrég kikerült fiatal lány küzdelmeiről mesél, aki az uzsorakamatok világából egy mikrohitel program segítségével próbál kikeveredni, abban a reményben, hogy így magához veheti négyéves kisfiát. Az elismerést Horváth Lili és Fehér Károly producer személyesen vették át a záróünnepségen Szarajevóban.

feherhorvath_500
Fehér Károly és Horváth Lili a díjjal

A fesztiválon több magyar filmet is vetítettek: Tarr Béla jelenlétében mutatták be A torinói ló című alkotást, a rövidfilmes versenyprogramban indult Till Attila Csicska és Zomborácz Virág Valami kék című rendezése. Sós Ágnes Láthatatlan húrok - A tehetséges Pusker nővérek című portréfilmje a dokumentumos mezőnyben versenyzett.