Emil Goodman Henry Waltz előzetese tavaly jelent meg az interneten, azóta számos animációs és design blog ajánlotta, nézettsége meghaladta a százezret a videómegosztókon. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen frissen végzett 27 éves Goodman - aki évek óta építi Henry Waltz világát, karaktereit és a bolygó szabályrendszerét, - nagy lehetőséget lát abban, hogy irányításával egy teljes csapat dolgozik a filmen: “óriási nagy élmény számomra ennyire profi és tehetséges emberekkel együtt dolgozni, szinte nem is szoktam hazajárni a stúdióból.”

oriolvandela3_500Az Oriol Vandela rövidfilm a Krez Film és az Umbrella Stúdió koprodukciójával jön létre, saját finanszírozásból. A gyártás februárban kezdődött az Umbrella Stúdióban, Budapesten, a film május végére készül el. Az Oriol Vandela a Henry Waltz transzmédia projekt első rövidfilmjeként jelenik meg, ezt várhatóan majd egy egész estés animációs film követi, melynek fejlesztése már megkezdődött.

"Az Oriol Vandelát egy fajta pre-spin-off-nak tekintjük, azaz a Henry Waltz világából az egyik mellékkarakter történetét mutatjuk be. Ennek gyártásával fel tudunk készülni a Henry Waltz nagyfilm gyártására, aminek forgatókönyvét most fejlesztjük, finanszírozásáról pedig több lehetséges koproducerrel tárgyalunk” - nyilatkozta Kresmery Dániel, a Henry Waltz producere.


Nézd meg a film előzetesét!

 

"Részünkről az Oriol Vandela projekt nem csak egyedi látványvilága és megragadó története miatt izgalmas, hanem azért is, mert a filmben keverjük az élő felvételeket, a 2D és 3D animációkat, így maga a gyártási technika is újításnak tekinthető az animációs szakmában. Nagyon innovatív, de ugyanakkor nagyon egyszerű megoldásokat dolgoztunk ki, melyek egyszerre eredményeznek hatékony gyártási ütemet és gyönyörűen egyedi látványvilágot.” - mondta el Kázmér Miklós, a film producere, az Umbrella Utómunka Stúdió és Kreatív Műhely társ-ügyvezetője.

Emil Goodman 2011-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animáció szakán, diplomamunkájaként készítette el a Henry Waltz világát bemutató két perces vizuális teasert. Goodman élőfelvételek és papírkivágott animáció kombinálásával új technológiát és látványvilágot hozott létre, így alkotva meg egy félkész, mesterséges bolygó klasszikus hősét, Henry Waltz-ot. Ő lesz a főszereplője a várhatóan jövőre, nemzetközi koprodukcióban gyártásba kerülő Henry Waltz nagyfilmnek is.

oriolvandela2_500


Az alkotók áprilisban kiadják a film első előzetesét.

Nézd meg a film weboldalát és facebook oldalát is!