Arra a kérdésre, hogy a Hukkle sikere mekkora teherként jelentkezik a második játékfilm elkészítésénél, Pálfi így válaszolt: „csak ti nyomasztotok vele”. Aztán hozzátette: annyi nehézség jelentkezik a Taxidermia készítése közben, hogy elfeledteti vele azt, hogy hogyan fog a számonkérő közönség reagálni. A Taxidermia teljesen más film lesz, mint a Hukkle, állítja Pálfi. Habár ismét Pohárnok Gergellyel és Ruttkai Zsófiával dolgoznak együtt, így bizonyos jegyek nyilván felismerhetők lesznek. „Második filmet azért nehezebb készíteni, mert a nézők önkéntelenül az elsőhöz hasonlítják”, összegezte a rendező.

A Taxidermia most ismét Pesten forog, hatalmas díszletben, 500 statisztával. Egy egész sporteseményt vesznek fel, különféle trükkökkel. Hátra van még egy stúdiójelenet is, ahol speciális effekteket fognak alkalmazni.

Pálfiék ősszel, a megváltozott tájban forgatják a film harmadik részét, télen pedig a produkció eleje kerül celluloidra. A rendező elmondta, hogy ha korábban sikerül összeszedni a filmhez szükséges pénzt, már most télen elkezdték volna a forgatást, vagyis időrendben vették volna fel a részeket. Így viszont, külső okok miatt, felborult az eredeti menetrend. A részek megfelelő egymáshoz csatlakozása miatt most sokkal inkább ragaszkodniuk kellett a forgatókönyvhöz – hiszen olyan részeket forgatnak, melyek előzményéből még semmi sem valósult meg.