A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált 2022-ben tizedik alkalommal rendezik meg, a jubileumi fesztivál új időpontban lesz: 2022. június 2. és 8. között rendezik meg a Toldi moziban és további izgalmas helyszíneken. A Friss Hús nevében is utal rá, hogy eredetileg egy kora tavaszi, húsvét környéki szemle volt, ám 2021-ben koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a szokásos időpontot: a szabadtéri vetítések hangulata annyira bevált, hogy a szervezők úgy döntöttek, 2022-ben júniusban lesz a Friss Hús, amelyre már lehet nevezni: a határidő 2021. október 1. Eddig várják a szervezők a 40 percnél rövidebb élőszereplős és animációs filmeket. A versenyprogramot az előzsűri válogatása után 2022 tavaszán teszik majd közzé. 

Nyáron számos további helyszínen tartottak szabadtéri vetítéseket a Friss Hús díjnyertes filmjeiből: a Városháza díszudvara után augusztusban például a Várkert Bazárban is tartottak belőle előadást, de országszerte számos egyéb helyszínen láthatóak voltak a Friss Hús legjobb filmjei. Szeptember 18-án szombaton pedig Csopakon, a Szomszéd kertje étterem udvarán vetítenek válogatást a legjobb Friss Húsos filmekből - erre a vetítésre a belépés is ingyenes, de regisztrálni kell. További információ a Pont Csopak oldalán

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál állandó eleme a budapesti filmes életnek: a fesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. A fesztivál évről évre növekvő látogatottsága bizonyítja, hogy a rövidfilmek széleskörű érdeklődésre tartanak számot.

További határidők és infók a Friss Hús FilmFreeway oldalán.

Forrás: Friss Hús