"A FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA olyan alkotók jelentkezését várja, akik divatoktól független, egyéni úton járnak, akik számára a technika nem cél, hanem eszköz; akik öntörvényű filmnyelvet akarnak teremteni, éljenek bárhol a világban, kisebbségben vagy kevésbé reflektorfényben lévő tájakon. Olyan fesztivált szeretnénk, ahol nem az egzotikum, a trükk játssza a főszerepet, hanem az eredeti, a friss, az életteli szemlélet, ahol sokféle gondolkodású, szabad szellemű alkotók találkozhatnak egymással." - tették közzé a felhívást a szervezők

Az idei év kiemelt témája az "Úton", mellyel az Együttlét szellemiségét kívánják erősíteni. "Nevezhető minden olyan film, műfajilag szabadon, amely valamilyen módon az „úton lenni” állapotát mutatja be. Legyen szó fizikális vagy szellemi útról, szabad akaratból vagy kényszer hatására, időszakosan vagy állandóan úton lévő egyénekről, közösségekről, népekről. Bevándorlás, kivándorlás, válaszút, útszél, keresztút, párhuzamos utak… Lehetnek ezek alkotói, vagy szellemi utak, ösvények is. Különösen érdekesek számunkra, ha a megközelítések elkerülik a media-ipar szupersztrádáit, a filmpiac színes bulvárjait."

Nevezéseket várnak még az "Úton" témán túl "Kisebbségi/integrációs" valamint "Porlepte dobozok" témában is. Nevezni bármely műfajban (játékfilm, kisjátékfilm, kísérleti film, dokumentum, animáció, tánc, zenei film) és bármilyen terjedelemben lehet.

Bővebb információt, az online nevezési lapot és a nevezési feltételek itt találjátok