A Liza, the Fox-Fairy Original Motion Picture Soundtrack című filmzenealbumon Tövisházi Ambrus (Amorf Ördögök, Erik Sumo Band, Péterfy Bori & Love Band) és Csengery Dániel zeneszerző szerzeményei mellett a Geronimo zenekar előadásában hallható a Jäätynyt Sade című finn western zene, illetve a Dance Dance Have A Good Time című dalból készült remix.

"A számokat rövid filmrészletek kötik össze: emblematikus mondatok az őrmestert alakító Reviczky Gábortól, Lizától, amint rókatündérré változik, vagy a haspók Károlytól, aki a Lekváros gombapörkölt látványára elragadtatottan kiált fel" - adta hírül a produkció. A Liza, a rókatündér immár 13. hete szerepel a mozik műsorán és a 10-es nézettségi toplistán. A film nézettsége meghaladta a 105 ezer nézőt, ezzel a Magyar Nemzeti Filmalap történetének második legnézettebb filmje lett.

A filmzenealbum megjelenésével egy időben készült el a produkcióhoz köthető negyedik videoklip, amelyet az Tövisházi Ambrus által szerzett melankolikus dal, a Forever (My Love) ihletett. A dalt a Lizát alakító Balsai Móni énekli japánul, a hatvanas évek popdalaihoz illő romantikus és túláradó szöveget Eiko Toda jegyzi.

Május 22-én pénteken este Rókatündér-bulit rendeznek a fővárosi Fogasházban. A zenét Dj Tomy Tani alias Erik Sumo, vagyis Tövisházi Ambrus szolgáltatja, majd Dj Szabó Simon szetje hallható. A kisteremben karaoke lesz például a Dance Dance Have A Good Time című szám japán szövegével.

 

(Forrás: MTI)