A filmet hazánkba hozó lengyel filmproducer, Lew Rywin hétfőn börtönbe vonult. A zongoristát és a Schindler listáját is jegyző Rywint még decemberben ítéltek kétéves börtönbüntetésre amiatt, hogy a lengyel kormányfő nevét felhasználva megpróbált kicsalni 17,5 millió dollárt az Agora médiacsoporttól.

A magyar híradások arról azonban nem szólnak, hogy mennyiben érinti mindez a Love is a Survivor c. filmet, melyben a tervek szerint Tony Curtis alakítaná az egyik főszerepet. Meglepődve vettük észre, hogy a gyártó cég (Atlantic Alliance Pictures) weblapján már nem budapesti helyszíneket írnak - a site tanúsága szerint a filmet 2005. szeptemberében kezdik majd forgatni cseh és brit helyszíneken. A neves szereplőgárda is megcsappant: a site-on Curtisnek már nyoma sincs, egyedül az Igazából szerelemből megismert Thomas Sangstert és az Oscar-jelölt Susannah Yorkot említik. (Mint arról tavaly ősszel beszámoltunk, a filmben Curtisen kívül A passió Máriája, Maia Morgenstern, valamint a tehetséges 13 éves Skye McCole Bartusiak is szerepel.) Ugyancsak fejlemény, hogy a film immáron The Fence címre hallgat.

Hogy a sok kérdőjelre válaszokat kapjon, a Moziplussz felvette a kapcsolatot a film társproducerével, a marokkói származású A. Sirokh A-val. Így szól a szűkszavú, de azért valamelyest megnyugtató válasz: "Jelenleg is folyik az új szereplőválogatás, egyelőre még semmi sem biztos. Budapest továbbra is a legesélyesebb forgatási helyszín, de minden attól függ majd, hogy ki lép Rywin helyébe."

A 12 millió dolláros költségvetésű film különlegessége, hogy nem hagyományos holokauszt-, sokkal inkább egy romantikus film. Egy kamaszfiú és egy kamaszlány lengyelországi náci koncentrációs táborban ismerkedik meg egymással - kapcsolatukból, amely a túlélést teszi lehetővé, szerelem, majd később házasság lesz.