A legjobb drámai filmként a Vágy és vezeklés, a legjobb drámai filmszínészként Daniel Day-Lewis, a legjobb drámai filmszínésznőként pedig Julie Christie kapott Arany Glóbusz-díjat idén. Az Oscar-díj "előszobájának" is tekintett Arany Glóbusz nyerteseit helyi idő szerint vasárnap este hirdették ki a Los Angeles-i Beverly Hillsben - tette közzé az MTI. A forgatókönyvírók sztrájkját támogató színészek bojkottja miatt a 65. alkalommal odaítélt filmes és televíziós díjakat a szokásos több órás csillogó gála helyett, sztárok nélkül, egyórás száraz sajtótájékoztató keretében ismertették. A Vágy és vezeklés második világháborús szerelmi dráma, amelyet összesen hét kategóriában jelöltek. A magyar mozikban a film január 24-től látható.

Daniel Day-Lewis ír színész a Vérző olaj, a brit Julie Christie pedig az Egyre távolabb című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést. A legjobb női epizódszerepért Cate Blanchett kapott Arany Glóbusz-díjat az Ott sem vagyok (I'm not there) című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb férfi epizódszereplő díját Javier Bardem (Nem vénnek való vidék) nyerte el.

A vígjáték vagy musical kategóriában a legjobb filmnek járó Arany Glóbusszal A Fleet Street démoni borbélya című alkotást jutalmazták. Ugyanebben a kategóriában a legjobb színésznő a francia Marion Cotillard lett az Edit Piafról szóló filmben (Piaf) nyújtott alakításáért. A legjobb színész díját az amerikai Johnny Depp érdemelte ki, aki a vendégei torkát elvágó bosszúszomjas borbélyt alakít A Fleet Street démoni borbélya című filmben.

A legjobb animációs film a mesterszakáccsá váló bátor patkány kalandjairól szóló francia L'ecsó (Ratatouille) lett.

A televíziós kategóriákban a legjobb drámai tévésorozat a Mad Men lett. A legjobb színésznő drámai sorozatban Arany Glóbuszát Glenn Close (Damages), míg a legjobb színész drámai filmsorozatban címét Jon Hamm (Mad Men) nyerte el. A vígjáték- vagy musicalsorozatok között a Futottak még... című alkotás nyert. Ebben a kategóriában a legjobb színésznő Tina Fey (30 Rock), a legjobb színész pedig David Duchovny (Kalifornia) lett.