Hiányoznak a nyári fesztiválok? Hiányzik, hogy együtt énekelj egy koncerten a barátaiddal? Betalált a generációs hívószó, ahogy mondani szokás: a VAN bemutatását követően instant kultfilmmé vált a budapesti fiatalok körében. A keddi vetítés elött minikoncert Reisz Gáborral és Szendrey-Nagy Olivérrel.

Szerdán egy hajótörött férfi szemszögén keresztül fedezhetjük fel egy trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lépünk az egyik óriás teknőssel. A szöveg nélküli filozofikus animációs film létrejöttét nem csak a legendás Ghibli stúdió, de magyar animátorok, a Kecskeméti Animációs Stúdió munkatársai is segítették.

Szombat este kiállítás megnyító következik. Egy kíváncsi fotós számára nincs őszintébb, érdekesebb, izgalmasabb hely, mint az utca. Ezért fotózza évek óta megszállottan a Budapest Street Photography Collective, azaz a BPSPC tizenkét tagja. Budapest streetfotós kollektívája, a BPSPC augusztus 15-én rooftop kiállításon mutatkozik be személyesen is. A korábban külön-külön alkotó utcafotósok tavaly novemberben álltak össze csapattá, elnevezésükkel is követve a nemzetközi "SPC" trendet. A 12 tagnak különböző a stílusa, de közös a célja: elfogadtatni és elismertetni a művészi utcafotó nagy múltú és gazdag műfaját itthon is.

A kiállított fotók mellett itt debütál majd a róluk szóló kisfilm - képvetítéssel, lesz finom nyáreste, koccintás, a lemezeket Marwell pörgeti és persze találkozhatsz az alkotókkal is. A kiállítást Marosi Viktor nyitja meg fél 8-kor, a filmet és az utána következő slideshowt pedig az este folyamán fél óránként vetítik, ezzel elkerülve a nagy tömörülést. A képek a megnyitó után is megtekinthetőek lesznek a Mammuttető nyitvatartási idejében.

Forrás: BRC / Borító: VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan