Hetek óta az ország a fiatal rendező cannes-i nagydíjas alkotásáról beszél, ma pedig a magyar mozik is vetíteni kezdik. Mi leírtuk, hogy mit gondolunk róla (ITT és ITT), de a ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk!

A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút.

1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek, és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet, és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Írd meg maximum 4000 karakter terjedelemben, hogy hogyan hatott rád a Saul fia, és küldd el nekünk június 21-ig a filmhu@forum.film.hu címre!

A legjobb 5 cikket megjelentetjük, és közönségszavazás, illetve szakmai zsűri elé állítjuk!

A legtöbb közönség és a legtöbb szakmai szavazatot kapott cikket is díjazzuk!

Leadási határidő: 2015. június 21.