Nemes Jeles a „Résidence” programban

Nemes Jeles László március elejétől Párizsban készíti első játékfilmje, az S.K. forgatókönyvét – tudatta a Magyar Filmunió. A rangos fesztiváldíjakkal jutalmazott Türelem című rövidfilm rendezőjét meghívták a Cannes-i Filmfesztivál által létrehozott „Résidence” programba. Az öt hónapon át tartó párizsi programmal a francia szervezők 2000 óta évről-évre komoly szakmai támogatást kínálnak a fiatal tehetségek játékfilmrendezői debütálásához. A július 15-ig tartó szakmai programra mindössze hat fiatal rendező, köztük Nemes Jeles László kapott meghívást. A párizsi „Résidence” programon az alapítás évében Iványi Marcell, majd Mundruczó Kornél és legutóbb Faur Anna magyar filmrendezők vehettek részt.

 

turelem_500
Türelem


Eddig 1586-an látták a Pál Adriennt

Kocsis Ágnes Pál Adrienn című alkotása március 17-én került moziforgalmazásba, 4 kópiával egyelőre csak Budapesten, öt moziban (Puskin, Uránia, Művész, Toldi, Mammut) vetítik. A film négy nap alatt 1586 nézőtt vonzott, az összesített toplista 11. helyén indult.


Nézd meg a Pál Adrienn előzetesét!


Öt hónapja mennek az ügynökök a Paradicsomba

Ötödik hónapja megy a budapesti és vidéki mozikban Az ügynökök a paradicsomba mennek című magyar alkotás, mára meghaladták a 12000 fizető nézőt. Dézsy Zoltán nevezte nagyjátékfilmjét a május elején megrendezésre kerülő Magyar Filmszemle versenyprogramjába is.


Nézd meg Az ügynökök a paradicsomba mennek előzetesét!


Újabb dokumentumfilm forog az HBO-nál

A magyar HBO ötödik saját gyártású dokumentumfilmje ismét cenzúra nélkül vall, ezúttal a menekültkérdésről. Nagy Viktor Oszkár filmje olyan menekültek személyes történetét mutatja be, akik a bicskei menekülttáborban lelnek ideiglenes otthonra. De vajon van-e esély az újrakezdésre egy idegen országban? A március 31-én az HBO képernyőjére kerülő Két világ közt többek között erre a kérdésre keresi a választ.