Cannes-ból érkezik Székesfehérvárra a román rendező Cristi Puiu legújabb filmje, a The Death of Mr. Lazarescu, amelyet a versenyprogramban mutat be a fesztivál.

Az ARIFF kisjátékfilm versenyprogramjába húsz percnél nem hosszabb európai alkotások kaptak meghívást, köztük az olasz Simone Salvemini Tonino Fun to című dokumentumfilmje, a görög Panayiotis Fafoutis Red Sky című filmje, valamint egy román produkció, Ivo Baru Do You Have a Minute... That's Great! című filmje.

A Telitalálat szekció fesztiválsikerei között, a korábban bejelentettek mellett bemutatásra kerül a lengyel származású brit rendező Pawel Pawlikowski My Summer of Love című fesztiválsikere, amely a tavalyi Edinburgh-i filmfesztiválon elnyerte a legjobb brit filmnek járó Michael Powell díjat.

A dél-koreai filmgyártást bemutató TérKép szekcióban lesz láthatóKim Ki-Duk Samaritan Girl című filmje, amely 2004-ben a berlini filmfesztiválon debütált.

A McVilág: A globalizáció arcai című tematikus szekcióban komoly érdeklődésre tarthat számot a No Logo írónője Naomi Klein és Avi Lewis közös rendezése, a The Take című dokumentumfilm.

A globalizáció témakörének jelentőségére való tekintettel a fesztivál szervezői úgy határoztak, hogy a tematikus szekció valamennyi vetítése, illetve a konferencia ingyenesen lesz látogatható.