A multiplexek közül a Palace Cinema West End emelkedik ki 34 000 nézővel 4 nap alatt, amíg pl. az Uránia mozi és a Corvin mozi 20-25%-os látogatottság növekedést könyvelhettek el a tavalyi rendezvényhez képest.

A Mammut és a Hollywood Multiplexek kiemelten kezelték a magyar filmeket, többek között a „filmórák” megrendezésével, amelynek keretében rendezők - mint Herendi Gábor, Koltai Róbert, Török Ferenc – kommentálták filmjeiket, a közönség pedig lelkes volt, hogy találkozhatott ezúttal személyesen is az alkotókkal.

Azok, akik a mozizást választották a napozás helyet, jól döntöttek. A széles filmkínálat, a mozikban zajló események, a kivételes éjszakai vetítések és persze a 320 forintos helyár hozzájárultak ahhoz, hogy igazi ünnepi hangulatot élhessenek át a mozirajongók és nagycsaládosok a mozikban és a főváros utcáin egyaránt.

A GALAXIS UTIKALAUZ STOPPOSOKNAK, a STAR WARS III., a SIN CITY,   A CSAJOM APJA IDEGES és a PATACSATA szerepeltek a legnézettebb filmek között, illetve az ÁLLITSÁTOK MEG TERÉZANYUT ÉS a LE A FEJJEL! című magyar filmek is kiemelkedő nézettséget produkáltak.

Az előjátszásban vetített, a Budapest Film által forgalmazott Fekete Kefe, amely augusztus 25-től látható majd a mozikban, színültig töltötte a termeket, megelőlegezve a sikert az idei Filmszemle nyertes alkotásának.

Miközben az év eleje óta mért látogatottság csökkent a mozikban a tavalyihoz képest, az Upperstudio, amely az országos eseményt szervezte, a Moziünnep eredményei alapján bizonyítottnak látja, hogy a közönség határozottan kitart a mozizás mellett, és hogy a Moziünnep tradícióvá vált, amely ellenáll az igazi nyárnak is.

Egyébként az országszerte végzett felmérés eredményei szerint szinte mindenki szeretné, ha jövőre is lehetne ünnepelni a mozit!