2021. 10. 27. Filmhu

Nevezz a Blue Danube Filmfesztiválra 30% kedvezménnyel

November 10-ig várják a nevezéseket

Január 16. és 23. között rendezik meg az V. Blue Danube Filmfesztivált, melyre hét kategóriában lehet nevezni november 10-ig. A szervezők 30% kedvezménykódot is adnak.

November 10-ig lehet nevezni a január közepén, ötödször megrendezésre kerülő Blue Danube Filmfesztiválra. A szervezők rövid, extra rövid, egész estés, animáció, dokumentumfilm, kísérleti film és egyperces kategóriákban várják az alkotásokat. A fesztivál különlegessége, hogy 2022. január 16. és 23. között Ausztriában és Magyarországon egyidőben zajlik, ráadásul az esemény oldalán is megtekinthetőek lesznek a filmek.

Idén is lehet egyperces filmekkel nevezni. Ezek a fesztivál ideje alatt egy ingyenes augmented reality (AR) alkalmazás segítségével forint és euró bankjegyeken is megjelennek. Az AR-technológia lehetőséget nyújt arra, hogy az egypercesek nyomtatott lapok oldalain videóként is elérhetővé váljanak. 

A Blue Danube Filmfesztivál célja a független filmkészítők népszerűsítése. Teret kíván adni a kreativitásnak és a kísérleti szellemnek. A továbbjutókat, mintegy 70 filmet bírál el a szakmai zsűri és díjazza a hét kategória legjobb alkotásait. Ezen kívül a legjobb rendező- és a zsűri különdíját is kiosztják, továbbá egy diákzsűri dönt az általuk legjobbnak ítélt mozgóképről.

Nevezni a Blue Danube Filmfreeway oldalán lehet 2021. november 10-ig, a BPW19 kóddal pedig 30% kedvezmény jár. További információk a fesztivál honlapján találhatók.

Forrás: Blue Danube Filmfesztivál
 
 
 
 

Még több magazin

magazin

A karikaturista, aki megbújt Macskássy Gyula mellett

100 éve született Várnai György

„Egyetlen segítőtársam a Várnai Gyuri, azon kívül csak munkatársaim vannak” – Macskássy Gyula, a magyar rajzfilmgyártás atyjától származik ez az…

tovább

magazin

Ettől a filmtől mindenkinek egy kicsit boldogabb lesz a karácsonya

Kritika a Nagykarácsony című filmről

Túlságosan is kötelességtudóan követi a romantikus komédiák szabálykönyvét, de cserébe üdítő gyakorisággal vannak benne emlékezetes poénok és a…

tovább

Dívák

A film középpontjában három húszéves lány áll, akik órákig képesek sminkről, ruhákról vagy profilképekről beszélgetni. A felszínes külső mögött azonban mindhárman keményen küzdenek, hogy problémás múltjukat hátrahagyva végre leérettségizzenek és megkezdjék felnőtt életüket.

A Dívák a legfontosabb dolog, ami eddig az életemben történt

Sutba dobhatod az előítéleteidet a tinilányokról

A Tobi színeit és a Dívákat díjazták a 18. Verzión

a teljes dosszié
 
hirdetés

18. Verzió

A valóság rétegei. Ez a szlogen azt üzeni, hogy egymás megértéséhez nagyon fontos mélyebben megismernünk a másik perspektíváját. Ezt nyújtja a fesztivál, és ebben tudnak segíteni a dokumentumfilmesek: igazából ők teremtik a rétegeket, amiket mi, a nézők értelmezünk.

A Tobi színeit és a Dívákat díjazták a 18. Verzión

Meg akarjuk mutatni, hogy a dokumentumfilm több nyelven képes beszélni

Dívák, nomádok, erdőirtók és renitensek – A valóság kilenc rétege

a teljes dosszié
 
hirdetés

Külön falka

A tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Kis Hajni bemutatkozó nagyjátékfilmjét szeptember 30-tól játsszák a mozik.

Közönségdíjat nyert a Külön falka Miskolcon

Remélem, hogy a legtöbb szülinapom ilyen tevékeny lesz

Vadság és báj elbűvölő elegye

a teljes dosszié
 
Az élet az, amit két baszás között csinálunk.

Leo kéglije

Oszd meg! Az összes idézet