"Nem maradhatunk egy olyan szervezet tagjai, aminek elnökségi tagja részt vesz az SZFE autonómiájának törvénytelen felszámolásában" - írják a közleményükben, és hozzáteszik, hogy ezzel a szolidaritásukat is kifejezik a tüntető diákok és a leköszönő vezetés irányába.

A kilépők névsora:

Pohárnok Gergely, Szabó Gábor, Márton Balázs, Rák József, Beck György, Juhász Imre, Réder György, Bàlint Dániel, Pados Gyula, Erdély Mátyás, Rév Marcell, Herbai Máté, Kende János, Buk Miklós, Szatmári Péter, Andor Tamás, Kovács Claudia, Seregi László, Mészáros Kati, Karáth Zita, Fillenz Ádám, Ragályi Elemér, Bolygó Balázs, Máthé Tibor, Kardos Sándor.

Márk Iván felfüggesztette a tagságát, ugyan Gózon Francisco, Szaladják István és Medvigy Gábor nem tagjai a HSC-nek, de ők is egyetértenek a kezdeményezéssel.

Novák Emilt október 1-jén nevezte ki általános rektorhelyettesnek az SZFE fenntartói kuratóriuma. Erre válaszul több filmes kilépett a Magyar Filmakadémiából, amelynek az elnöke Novák. Majd az akadémia elnöksége visszahívta őt elnöki tisztségéből. Az SZFE hónapok óta tartó ügyét ebben a cikkünkben lehet nyomon követni.

címlapkép: Valeria Golino és Pohárnok Gergely (fotó: Andrea Pirrello)