Török Zoltán, a nagy sikerű Vadlovak – Hortobágyi mese és a Vad Magyarország alkotója évek óta Svédországban él párjával, két lányával és kutyájával. Rendszeres túráik során felfedezik az átalakulóban lévő vadon színes állatvilágát, és legizgalmasabb kirándulásaikhoz most a nézőket is útitársul hívják. Az utazás közben lenyűgöző tájakra barangolunk, a tengertől a gleccserekig, a messzi észak vadállatainak társaságában.

Kaptam egy VHS-kamerát, csináltunk vele egy rövidfilmet egy Örkény-novella alapján, az osztálytársaim voltak benne a színészek. De ha már ott volt a kamera, gondoltam elmegyek vele terepre, madarakat filmezni, és rábukkantam egy bíbic fiókára, akiről forgattam egy öt perces filmet, ez egyébként a mai napig megvan. Úgy éreztem, ez sokkal érdekesebb, mint színészeket instruálni, így nem is akartam már mást csinálni, mint természetfilmeket. Persze így is színészekkel dolgozok, csak ők sokszor el se jönnek a forgatásra, vagy ha mégis, akkor nem tudják a szerepüket. Ilyen a természetfilmezés, de mégis inkább ezt választottam" - nyilatkozta nekünk Török Zoltán a Vadlovak - Hortobágyi mese című filmje kapcsán.

A Változó vadon – Az én Északom 2024. november 14-től látható limitáltan a mozikban a Mozinet forgalmazásában. Ezt megelőzően szerepel a 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál programjában, a CineDocs versenyszekcióban.