A gyakorlási lehetőséggel és képzéssel egybekötött Faludi Filmes alkotótábor lehetőséget nyújt a kísérletezésre, ismerkedésre, stábszervezésre, közös alkotásra és eszmecserére.








New York, Los Angeles, London, Párizs mellett idén második alkalommal indít képzést színész, rendező/operatőr szakokon a nemzetközi filmszakma legrangosabb iskolája a New York Film Academy, a magyar partneriskola, a  Silverback Films közreműködésével.






Immár második éve lesz filmforgatástól hangos a Bakonyság. Az idei kurzust Bollók Csaba, a 38. Magyar Filmszemle nagydíjas alkotásának, az Iszka utazásának rendezője vezeti majd. Az alkotótábor, hasonlóan a tavalyihoz, tíz napos lesz, ez idő alatt a filmkészítés összes fázisával megismerkednek a résztvevők, az alapötlettől a forgatókönyvíráson, a forgatáson és vágáson át a kész filmig.




Kivált ambíciózus és haladó versenyzők részére: az Etnofest és a Mediawave közös szervezésben 2008. június 19-21-e között, Szerbiában (Palics - Szabadka) kerül megrendezésre a 6. Passport Control Nemzetközi Fotó és Dokumentumfilm Workshop.







A Mediawave 18. alkalommal rendezi meg nemzetközi nyári művészeti táborát. Idén a 2008. július 18 - 26-ig tartó, Ravazdon megatrtott esemény "Az én kis falum" címet viseli, továbbá kezdő és haladó csoportot is indít. A helyek száma korlátozott!