A Szezon a Filmmakers of the Present nevű, progresszívabb szekcióba kapott meghívást Locarnóba, a fő kategória leopárdjai mellett itt is adnak ki díjat. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült kijutni a filmmel Locarnóba, igazából kicsit meglepődtünk, jobb szerettünk volna a kommersz programba kerülni, de persze ez is óriási dolog.” mondta el Török a filmhunak.

Az augusztus 10-i sajtóvetítést követően 11-én, 12-én és 13-án is vetítik a filmet, összesen ötször. „Nagy szerencsénk van, hogy ilyen jó időpontokat kaptunk. A fesztivál utolsó négy napján vetítik a filmet ötször, nagyon sokan ott lesznek, ez a nagy lehetőség, hogy kilépjünk vele a világba. A Filmunió sokat segített, nagyon a film mellett vannak, szóróanyagokat és plakátokat gyártottak, amik már a fesztivál első napjától kinn vannak.”

A Szezon hazai forgalmazója a Budapest Film, húsz kópiával indítja útjára a filmet, ebből tíz vidéki mozikba kerül. „Viszonylag nagy, provokatív kampánya lesz a filmnek, a vonalkód tetoválással a seggen. Herendi Gábor reklámcége, a SkyFilm segít a kampányban és a  Budapest Film is komolyan odatette magát, látszik rajtuk, hogy az ősz fontos filmjének tartják a Szezont.”

Ami a film fogadtatását illeti, Török elégedett lenne a Moszkva-tér százezer körüli nézőszámával. „Nagyon-nagyon szeretnénk, ha összejönne. Húzós lesz, mert sokkal keményebb filmről van szó, de a 20 kópia sokat segíthet, szemben a Moszkva-tér 5 kópiájával. Az emberek már nagyon várnak egy jó filmre, mert az utóbbi időben nem nagyon került ilyen a mozikba.”

A Szezon kampánya és saját vonzereje mellett, várhatóan a Moszkva-tér sikerei is segíthetnek a nézőszám növelésében. „A forgalmazói ukáz az volt, hogy mind a plakáton mind az előzetesben legyen jól látható, hogy a Moszkva-tér rendezőjének új filmje, majd meglátjuk mit ér.”

Amint a premier körüli őrületnek vége, a rendező tévéjátékot kezd forgatni Fóton, teljes egészében műtermi körülmények között. „Meg kell várni, hogy a nagy amerikai produkciók elhagyják Fótot, és aztán miénk a terep.”

Garaczi László Csodálatos vadállatok című története egy, a családját egy férfi miatt elhagyó nőről szól, aki miután megtudja, hogy halálos beteg, még egyszer visszatér gyerekeihez Amerikából, hogy együtt karácsonyozzanak. „Elég kemény sztori, női főszereplőnek Eszenyi Enikőt szeretném, ezt a szerepet rá írták. Még nem biztos, hogy összejön, mert Moszkvában rendez, de nagyon bízom benne.”

A film operatőre ezúttal is Garas Dániel lesz, a gyártó producer pedig Kántor László. A várhatóan három hetes forgatás során a rendező-operatőr páros egy különös formai játékot tervez. „Úgy próbáljuk felvenni a jeleneteket, mintha egy gömbben lennénk. Először fölülről leereszkedik a kamera a jelenetbe, majd közeliben megkapjuk a szereplőt, aki mögött egy ajtó lesz, az ajtó mögött, pedig blue box függöny, így a háttérben látszani fog a következő jelenet eleje, ahogy a kamera leereszkedik. Egy virtuális gömbben játszódik a film, melyben húrok vannak kifeszítve. Azért játszunk, mert alapvetően megfoghatatlannak tartjuk a tévéjáték műfaját, úgyhogy muszáj kezdenünk vele valamit. Meg jobban is szeretjük a 70-es 80-as évek Pirx kapitányos próbálkozásait, mint amiket ma látni.”