Szeptembertől indul a hiánypótló Színház- és Filmintézet. Az SZFI a filmes és színházi háttérszakemberek központi oktatási intézményévé szeretne válni.

Megérkezett a mozikba az év politikailag leginkorrektebb filmje, a Brüno, másrészt a múlt héten is hengerelő harmadik Jégkorszak most sem hagyott sok levegőt a többieknek.

Hogy a Közellenségek hogyan teljesít a kasszáknál azt még nem tudjuk, de hogy mi Michael Mann legújabb mozijáról a véleményünk, azt már elolvashatod.

Kenyeres Bálint rövidfilmje nyert Portugáliában , Gryllus Dorka Hamburga utazik Fatih Akin legújabb filmjével, megjelent a Metropolis legújabb száma, Jean Reno pedig Budapestre jön forgatni.

Esztergályos Krisztina és Győrik Mihály filmjei mutatkoznak be Locarnóban, augusztus 2. és 24. között szünetel a Kino, és Budapesten lesz a Nyári Animecon.

Számos mustra lecsapott a Nem vagyok a barátod-ra Karlovy Varyban. A fürdővárosi élmények mellett Pálfi György arról is mesélt, hogy Scarlett Johanssont is el tudná képzelni Szőke ciklonként.

A sztárok pólóra vetkőztek Bajorhonban. Filmfest-en jártunk Münchenben.

A cannes-i Arany Pálmás szerint az erőszak mindenhol ott van. Félelem-kurzust tartottunk Michael Hanekével.