Idén 36 országból 56 szakembert válogattak be a European Audiovisual Entrepreneurs (EAVE) produceri workshopjára, Magyarországról Patricia D'Intino producer jutott be a rangos szakmai programba. A workshop szakmai képzési lehetőségeket kínál, célja, hogy összehozza a világ különböző tájairól származó producereket a koprodukciós kapcsolatok elősegítése érdekében. A magyar producer Besenyei Katalin rendező Apám orvosa nem praktizál című nagyjátékfilmtervét viszi magával. Az azonos című kisfilmen alapuló, román koprodukcióban készülő filmterv tragikomikus történet egy lányról, a haldokló apja őrült hazugságairól és egy falusi lakásmaffiáról. Társproducere Kiss Viki Réka.

Patricia D'Intinót emellett a feltörekvő producerek számára megrendezett Rotterdam Lab 2024-es kiadására is beválogatták. Az immár 24. alkalommal megrendezett, ötnapos program panel-és kerekasztal-beszélgetésekből, valamint networking eseményekből áll össze, amelyek során a résztvevők fejleszthetik produceri készségeiket és bővíthetik ismeretségi hálójukat.

Apám orvosa nem praktizál

Patricia D'Intino két díjnyertes, nemzetközileg is elismert dokumentumfilm, az Another News Story és a Granny Project társproducere. 2017-ben alapította meg saját cégét Pintér Leóval (fotós, kreatív producer) közösen, a Good Kids Kft.-t, ahol feltörekvő rendezők, alkotók támogatására összpontosítanak és fő céljuk a nemzetközi koprodukciók létrehozása. Mindezek mellett folyamatosan készítenek szerviz produkciókat, reklámokat. Részben Patricia készítette a Bronz Diák-Oscar nyertes Ostrom című rövidfilmet. Kovács István rendező az Ostrom nagyjátékfilm-változatának tervével bekerült a malibui The Short to Feature Lab 2024-es kiadására.

A producer jelenleg az HBO Max-szal koprodukcióban készíti Cabin Pressure című első egész estés saját dokumentumfilmjét, amely 2024 elején jelenik majd meg (a filmmel az alkotók idén januárban a trieszti When East Meets West Inspirational Lab workshopjait is megjárták). Első nagyjátékfilmje producerként (HAAR) 2023 októberében debütált a BFI London Filmfesztiválon Ben Hecking rendezésében és Kate Kennedy Főszereplésével. Állandó munkatársai közé tartozik többek között Kovács István, Besenyei Katalin, Révész Bálint és Pátkai Marcell.

Címlapkép: Patricia D'Intino