Kevin Costner a western zsáner elkötelezett híve. Első rendezése, a hét Oscarral jutalmazott Farkasokkal táncoló nagy szerepet játszott abban, hogy a kilencvenes években ismét a korábban már eltemetett műfaj felé forduljon az amerikai filmipar, a 2003-as, szintén általa jegyzett Fegyvertársak pedig ott van a 21. század legjobb westernjei között. Majdnem 20 évvel később ismét rendezni fog Costner, és rögtön négy filmet szentel a vadnyugatnak.

A Horizon című projektje valójában négy különböző film lesz, amelyek három havonta fognak kijönni – árulta el a Varietynek. Costner mindig is szeretett nagyot álmodni, gondoljunk csak a Waterworld grandiózus díszleteire és nagyszabású akciójeleneteire. Amúgy az a film is könnyedén értelmezhető westernként, csak a szokásos vadnyugati miliőt posztapokaliptikus viszonyokra és mindent ellepő óceánra cserélték.

Fegyvertársak

Jelenleg a szereplőválogatás folyik, 170 beszélő szerepre keresnek színészt, és a tervek szerint augusztusban indul a forgatás. Idén forgatják le az első részt, a másik hármat pedig egyidejűleg 2023 áprilisától. Ez 220 forgatási napot jelent. A négy film 15 év eseményeit öleli fel, és az Amerikai Nyugat 19. századi elfoglalását és betelepülését meséli majd el.

Costner négy, 2 óra 45 perces filmben gondolkodik, amiket később maximum egy óra hosszú epizódokra szabdalnak majd tovább. Az egyelőre nem eldöntött, hogy a négy film hol lesz először látható, moziban vagy tévében.

A színész-rendező arról is beszélt a Varietynek, hogy a legújabb western eposzában számos fontos női karakter is feltűnik majd: „Egy hihetetlenül kemény világban próbáltak boldogulni. Sokszor csak magukkal rángatták őket a férfiak, mert ők akartak oda menni, és a nők követték a férfi családtagjaikat. Nem az ő kívánságuk volt, hogy erre a veszélyes és vad területre költözzenek. Nyilvánvalóvá akarom tenni, hogy ez egy kemény élet volt, és hogy mennyire sebezhetőek voltak ezek az emberek.

Diane Lane és Kevin Costner A vér földje című filmben

Costner jelenleg a Yellowstone című sorozat ötödik évadát forgatja. Színészként legutóbb A vér földje című thrillerben lehetett látni, amelyben Diane Lane-nel nagyszerű párost alakítva küzdenek azért, hogy visszakapják az unokájukat. Ahogy a Yellowstone, úgy A vér földje is sok szálon kötődik a western zsáneréhez, és látva ezeknek az alkotásoknak a magas minőségét, kifejezetten hálásak lehetünk Hollywood egykori hercegének, hogy úgy tűnik, egy életen át tartó szerelem számára a western.