Maár első, nagyobb visszhangot kiváltó, Balázs Béla stúdiós filmjét 1971-ben forgatta Prés címmel. Három évvel később Végül című játékfilmje megkapta a mannheimi fesztivál fődíját, a következő évben pedig a touloni fesztivál legjobb rendezés díját vitte el. A hetvenes évek elején kezdődött közös munkája és barátsága Koltai Lajossal, aki számos filmjének volt operatőre.

 

A Déryné, hol van? című filmjében nyújtott alakításáért felesége, Törőcsik Mari Cannesban elnyerte a legjobb női alakítás díját. 1986-ban készült az 50-es évek világát felidéző Malom a pokolban című játékfilmje, 1992-ben pedig Törőcsik Mari és Garas Dezső főszereplésével a Hoppá, a rendszerváltásról szóló, kiváló társadalmi szatíra, amely a 43. berlini filmfesztiválon képviselte Magyarországot. Az 1993-as Balkán Balkán a román Panait Istrati regényei nyomán készült, a hét évvel később forgatott Ennyiből ennyi pedig Csíki László novellája nyomán egy erdélyi magyar faluról ad látleletet közvetlenül a romániai forradalom után. 2006-ban egy papi rendház zárt, ám gondolatilag sokszínű világát mutatta be Töredék című filmjében.


A tévé képernyője elé A lőcsei fehér asszonnyal, a Viszontlátásra, drágával, a Bűn és bűnhődéssel, A Montmartre-i ibolyával, vagy az Én és a kisöcsém című alkotásával szegezte oda a nézőt. Rendezett színházban, forgatott dokumentumfilmet Lenin, Dimitrov és Klement Gottwald bebalzsamozásának és közszemlére való kiállításának érdekességeiről, portrét Törőcsikről, Pilinszkyről, Polgár Lászlóról.