A Paprika Studios a kelet-közép-európai régió tíz országában jelen lévő, vezető produkciós vállalat, amely jelentős televíziós gyártási és fejlesztési tapasztalattal rendelkezik a show-műsorok és valóságshow-k területén, a fikciós műfajban, a digitális és a branded tartalmak világában is. A Paprika Studios és az RTL Magyarország a minőségi televíziós sorozatgyártás fejlesztését tűzték ki célul, ennek érdekében szeretnének lehetőséget adni egyedi ötletek és újszerű tartalmak megvalósítására. A pályázat győztese 10.000 euró pénzdíjat kap, a kiírók segítségével továbbfejlesztett koncepciója pedig a Paprika Studios gyártásában készül el, majd az epizódot az RTL Magyarország tűzi műsorra.

A budapesti Hypewriter pitchfórumra 6-10 epizódból álló, epizódonként kb. 40-50 perces sorozatok ötletét várják. Elsősorban kelet-közép-európai országokból érkező nevezésekre számítanak, de a világ minden részéről lehet jelentkezni. A pályázati anyagokat angol nyelven kell beadni, a pitchfórumra június 25–28. között kerül sor, ahol a jelentkezők közül a legjobbnak ítélt nyolc projekt mutatkozik majd be a döntőben az ötfős nemzetközi szakmai zsűri és a közönség előtt.

A nevezés feltételeiről, valamint a díjakról a hypewriter weboldalán találhatóak további részletek. A nevezés határideje 2018. május 15.

Címlapfotó: A tanár / RTL Klub