A pozsonyi filmfesztivál diákzsűrijének tagjai a díj átadásakor a szereplőgárdát, a képi világot és a film humorát dícsérték. Indoklásukat angol nyelven a fesztivál Facebook oldalán is közzé tették. A díjat Csuja László forgatókönyvíró-rendező és Vass Gergely operatőr vette át a tegnap esti díjátadón.

A film nyár elején nagy sikerrel szerepelt Karlovy Varyban is, ahol az East of the West szekció zsűrijének díját is elnyerte, utána a palicsi filmfesztiválon jutalmazták, azóta pedig 20 további fesztiválon szerepelt. Csuja Lászlónak nem ez volt ezen a nyáron az egyetlen sikeres alkotása: Kilenc hónap háború című dokumentumfilmjének premierje augusztus elején volt Szarajevóban, ahonnan szintén díjjal tért haza.

Virágvölgy: A békásmegyeri femme fatale útja a vadonba

Berényi Bianka flegmaságba futó lazasága, sajátos hanghordozása, a vásznon átütő karakteressége Méhes Marietta (az Eszkimó asszony fázik vagy a Kutya éji dala főszereplője, a Trabant zenekar egykori énekese) alternatív világát idézi. Egyedisége, utánozhatatlansága kel életre az öntörvényű tinilány személyében. 

A Virágvölgy forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő közösen készítette, az operatőr Vass Gergely volt. A főszerepben Réti László és Berényi Bianka látható, a producerek Muhi András és Ferenczy Gábor, a film a FocusFox gyártásában készült, hazai forgalmazója pedig az Elf Pictures.

Forrás: MNF