A kis huncut című tragikomédia 23 kópián került forgalmazásba, és 3 nap alatt 75 ezer dollár bevételt hozott - ezzel a legjobb kópiánkénti hasznot hozta gazdáinak. A film egy furcsa család kalandjait meséli el, akik vidékről a városba költöznek. Az apa egy csajozós hentes, ezért az anya ideje nagy részét különféle bosszútervek kieszelésével tölti.  

A rossz oldalon 26 kópiával megy a mozikban, és még több néző érdeklődését kelti fel. Két hét alatt 615 ezer dollár bevétellel büszkélkedhet. A film főszereplői Ivan Trojan, Zuzana Sulajova, Nina Diviskova és Miroslav Krobot. A történet egy 33 éves lúzerről szól, aki repülőtéri dolgozó. A felesége elhagyta, és nem csupán a szüleivel és egyéb lelki problémáival kell megküzdenie, hanem az őrült főnökével is. A film az individuális társadalom elidegenedettségét mutatja be, miként Zelenka előző munkái is.

A Vérkötelék sem kezdett rosszul: 10 nap alatt 47 ezer dollárt termelt 14 kópiával. A film az 1939 és 1961 között játszódik. A cseh nő és a balti férfi egy kórházban ismerkednek meg, de amikor megszületik a lányuk, a férfi öngyilkos lesz. Hosszú és eseménydús idő telik el, majd a lány megpróbálja megérteni apja történetét. A lány végül kimenekül a kommunista országból, anyja pedig, aki segíti őt ebben, vállalja a következményeket - a titkosszolgálat le is tartóztatja.