A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak egy háromfordulós játék, melynek első fordulójába január végéig lehet bekapcsolódni. Idén először a játékosok a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A versenyzőknek 18 kérdésre kell válaszolniuk magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban.

Az online fordulóban bárki próbára teheti a tudását, de a középdöntőbe csak a 14 és 20 év közötti korosztály legjobbjai kapnak meghívást. A legsikeresebb 12 versenyző jövő év februárjában élőben csap össze egy látványos, tévés vetélkedőkre emlékeztető döntőben. A Filmteszt nyertese három értékes főnyeremény közül választhat, a második és a harmadik helyezett pedig egy-egy mobiltelefont nyer.

A DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet a vetélkedővel népszerűsíti a klasszikus és új magyar filmeket, tévésorozatokat, valamint ismereteket ad át a magyar filmes szakemberek munkájáról. Az idén negyedszer induló országos játékba az elmúlt években összesen több mint 50 000 fiatal kapcsolódott be. A Nagy Magyar Filmteszt itt érhető el.

Forrás: MTI / DUE / Borító: FOMO - Megosztod és uralkodsz