Szeleczki Rozália Cicaverzuma először mutatkozik be Nagy-Britanniában, a premier a kultikus Prince Charles Cinemában lesz Londonban, ahol a film operatőre, az idén a legjobb operatőrnek járó Filmkritikusok Díjával kitüntetett M. Deák Kristóf is személyesen jelen lesz. Szeleczki alkotása három díjért, a legjobb első mozifilm, a legjobb elsőfilmes rendező és a legjobb főszereplő címért is versenyez.

A Cicaverzum egy fiatal lány és egy beszélő fekete macska különös románcának története. A szerelemben csalódott lány a manipulatív kandúr hatása alá kerül és majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. A film már elérhető a Filmio kínálatában. 

Cicaverzum / Fotó: Fórum Hungary

A Raindance versenyébe Vermes Dorka Árni című alkotása is meghívást kapott, amely szintén a legjobb elsőfilm, a legjobb elsőfilmes rendező és a legjobb főszereplő címért versenyez. A velencei Biennale College támogatásával készült elsőfilm egy vidéken turnézó, szakadt vándorcirkusz mindenesének történetét meséli el. A cirkuszba egy nap új piton érkezik. Az állat felkelti Árni kíváncsiságát, és ahogy elkezdi megszelídíteni, a folyamat egyre erősebb hatással van rá.

A London West End negyedében június 19-28. között megrendezett Raindance Filmfesztivál az egyik legfontosabb esemény a fiatal filmesek számára, amelyen bemutatkozhatnak a közönségnek és a szakmának egyaránt. 

A díjakról nemzetközi zsűri dönt, melynek tagja Diego Luna mexikói színész is, a Dirty Dancing 2. és az Andor című Star Wars-sorozat főszereplője.

Forrás: NFI / Raindance

Címlapkép: Cicaverzum/Fotó: Fórum Hungary és Árni Fotó: Cirko Film