1996-ban jelent meg először a Shoot in Hungary című kézikönyv, amely a magyar filmipar minden területét átfogva próbálta meg megalkotni a benne résztvevők, azaz gyártók és alkotók adatbázisát. A praktikus könyv tartalmazta a filmszemlék díjazottait, valamint az alkotók elérhetőségeit, és a fényképekkel ellátott helyszíneket is.

Ez tehát a mérce, a követendő példa a www.shootinhungary.com oldal számára is, amely a nyomtatott verzió 2003-as megszűnése után immár online próbálja összefogni a magyar filmes résztvevők, cégek, helyszínek minél teljesebb tömegét. Az oldal részletes, mindenre kiterjedő feolsztásban, jól áttekinthetően tárja a magyar filmipari palettát mind a magyar, mind pedig a külföldi laikus és szakmai közönség elé.

De az oldal nem pusztán adatbázis akar lenni, hanem az információáramlást össze akarja kapcsolni az online marketinggel - a shootinhungary.com partnerei testre szabott információkat adhatnak és kaphatnak, a hirdetőknek pedig az oldal folyamatos és szintén személyre szabott megjelenést biztosít.