Sam Levinson 8 részes sorozata színes, izgalmas, sokszor döbbenetes képet mutat a mai tinédzserekről, akik fiatalkoruk ellenére a függőségek legkülönbözőbb formáit megtapasztalják. Az Eufória lenyűgöző képi világáért Rév Marcell felelt, akit most a lengyel fesztiválon a Legjobb Pilot fényképezéséért díjaztak. Az első rész mellett három másik epizódot is ő készített. 

Rév Marcell első közös munkája Sam Levinson filmrendezővel a Gyilkos nemzedék volt, utána a rendező édesapjával, Barry Levinsonnal dolgoztt együtt a Paterno című tévéfilmen, melynek Al Pacino volt a főszereplője. Minderről részletesen mesélt nekünk podcast adásunkban. Legközelebb Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjében lesz látható a munkája.


A pilot epizód legkülönlegesebb felvétele, a főszereplő alatt felfordult szoba

Az Arany Béka-díját a Joker című film operatőre, Lawrence Sher kapta, Fernando Meirelles A két pápa című produkciójának operatőre, az uruguayi Cesar Charlone pedig Ezüst Béka-díjban részesült. A Bronz Béka-díjat és a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját a cseh Oscar-nevezett, A festett madár című fekete-fehér film operatőrének, Vladimir Smutnynak ítélték oda. Todd Phillips Jokerének operatőre Lawrence Sher volt, a rendhagyó képregényfilm, amely világszerte nagy kasszasiker is lett, a fesztivál közönségének díját is megkapta. A Camerimage díjai jó előrejelzői az operatőri Oscar-díjaknak: az elmúlt hat évben három Arany Béka-díjas operatőr is bekerült az Oscar-jelöltek mezőnyébe a kategóriában. A fesztivál fő versenyének zsűrijét Michael Hoffman filmrendező vezette, a testület munkájában John de Borman, Peter James, Teresa Medina, Anastas Michos, Dante Spinotti valamint a forgatókönyvíró Jordan Roberts vett részt.

Todd Philips: Joker / Operatőr: Lawrence Sher

A fesztivált Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmje zárta, a rendező és operatőre, Robert Richardson a Camerimage operatőr-rendező duónak járó díját vehette át.
A ceremónián az operatőr John Baileyt, az amerikai filmakadémia korábbi elnökét életműdíjjal jutalmazták. A fesztivál további díjazottjai között szerepelt Edward Norton, aki a Krzysztof Kieslowski-díjat kapta, Lech Majewski, aki rendezői különdíjban részesült, Jan Roefls, aki látványtervezőként kapott díjat és Richard Gere, akit színészi különdíjjal ismertek el. A Camerimage tiszteletbeli díjával emlékezett meg az alapítása 70. évfordulóját ünneplő Brit Operatőrök Társaságáról. 

A Camerimage hosszú idő után tért vissza Torunba, amely a fesztivál otthona volt az első hét évben. A fesztivál a város és a lengyel állam támogatásával szeretné létrehozni a European Film Center Camerimage elnevezésű új intézményt, amely a későbbiekben otthont adna a nemzetközi operatőri fesztiválnak és más eseményeknek is Torunban.