A 2023-as Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a nemzetközi premierje az Almákat is jegyző Christos Nikou görög rendező Fingernails című filmjének, amit Rév Marcell fényképezett. Nikou első angol nyelven forgatott alkotása egy romantikus sci-fi, ami közeljövőben játszódik, miután feltalálnak egy olyan tesztet, ami pontosan kimutatja, hogy a párok mennyire szerelmesek egymásba.

Rév Marcell

 

A film főhőse, Anna nem biztos benne, hogy kapcsolata tényleg biztos lábakon át, így elszegődik dolgozni egy titokzatos intézetbe, ami ennek a vizsgálatával és a párok ösztönzésével foglalkozik. A főszereplőt Jessie Buckley (Csernobil, A befejezésen gondolkozom, Ők, Woman Talking), a párját Jeremy Allen White (Szégyentelenek, A mackó), főnökét, az elhivatott instruktort Riz Ahmed (A metál csendje) alakítja. A film forgalmazási jogait Apple TV+ streaming platform vásárolta meg. 

A Torontói Nemzetközi Filmfesztivált idén szeptember 7. és 14. között rendezik meg. 

Jessie Buckley és Jeremy Allen White a Fingernails című filmben

Rév Marcell, akinek legutóbb látható munkája az HBO Az idol című botránysorozata volt (a premier idején itt interjúztunk vele), augusztusban ismét Magyarországon forgat, méghozzá régi alkotótársával, Szimler Bálint rendezővel dolgozik egy független nagyjátékfilmen. Az Emmy-díjas operatőr első nemzetközi sikerét annak idején Szimler Bálint Itt vagyok című rövidfilmjével aratta, amely Cannes-ban mutattak be. 

Forrás: Russh / Címlapkép: Fingernails