Révész és Mikulán alkotása a Camera Justitia kategória díját nyerte el a hollandiai fesztiválon. „A film olyan problémákra hívja fel a figyelmet, amelyek nem túl gyakran kerülnek az újságok címlapjára, amik a társadalom gyengeségeinek megszilárdulásához és egyéni tragédiákhoz vezetnek, és amelyeket gyakran figyelmen kívül hagynak. Ugyanakkor megragadja humor, a szerelem és a megváltás reményét a fiatal főhős számára" - méltatta a KIX című dokumentumfilmet a zsűri.

Az alkotók Take on Film & Impact elnevezésű workshopon is részt vettek a filmmel, ahol az Aljazeera díját kapták meg. 

KIX

A KIX egy budapesti utcagyerek, Sanyi történetét meséli el 8-tól 18 éves koráig, ahogy „pimasz csínytevőből közellenséggé válik". A magyar-francia-horvát koprodukcióban készült dokumentumfilm rendezői Révész Bálint és Mikulán Dávid, producerei Kiss Viki Réka, Victor Ede, Muhi András Pires és Révész Bálint. Koproducer Rea Rajčić. Gyártója az ELF Pictures és a Cinephage Productions.

A KIX világpremierjére idén márciusban, a koppenhágai CPH:DOX fesztiválon került sor, valamint meghívták a prágai One World Emberjogi Filmfesztiválra és a müncheni DOK.festre is. 

Forrás: Movies That Matter / Címlapkép: Révész Bálint és Mikulán Dávid / Forrás: A KIX Facebook-oldala