Az esetre John H. Williams, a Shrek filmek producere figyelt fel, és az az ötlete támadt, hogy kicsit átszabva a történetet úgy mutatná be az Alarmot, mint egy, a 80-as években már feloszlott együttest, akik azért állnak össze újra, hogy részt vegyenek egy tribute koncerten, Joe Strummer, a Clash egykori frontemberének tiszteletére. Williams rendezőnek és társírónak a walesi születésű Sara Sugarmant (Egy hisztérika feljegyzései/Confessions of a Teenage Drama Queen) kérte fel. Az alacsony költségvetésű filmet Wales területén is forgatják majd.

"Csakis Walesben forgathatunk, két ajánlatot is kaptunk, hogy legyen belőle amerikai történet, de az egész csapat egy emberként kiállt az eredeti elképzelés mellett", mondta el Sugarman a sajtónak.

Az Alarm csínytevésére gyorsan fény derült, miután a szám felkerült a listákra és a média is felfigyelt rájuk. Azóta a csapat élőben is előadta a 45 RPM című dalt a Craig Kilborn tv-show-jának egyik adásában a nyár elején, e hét elején teltházas koncertet adott a londoni Marquee Klubban, csütörtöktől pedig nyolc állomásos amerikai turnéra indul.

A tervek szerint a film zenéjét az Alarm készítené el, és a tagok abban reménykednek, hogy hírességek játsszák majd el őket. Mike Peters, az együttes 44 éves frontembere, bízik benne, hogy honfitársa, Rhys Ifans alakíthatja majd őt a filmben.