Judit és Tünde nem csak a számítógépet és mobiltelefont ismerik más-más szinten, de élethelyzetük is különböző. Judit fővárosi, ötvenes, leszbikus festőnő, hosszú kapcsolatának két éve lett vége. A gyász után újra ismerkedne, társat, közösséget keresne, ám internetes és számítógép-használati tudása csekély. Unokaöccse, Laci, a fiatal informatikus srác siet a segítségére. Tünde, a negyvenes éveiben járó tanárnő egy vidéki kisvárosban él, a számítógépet magabiztosan használja, ám az internetet és a társkereső oldalakat nem tudja biztonságosan kezelni.

Werkfotó / Forrás: Labrisz

A kisvárosban rejtőzködik, eddig csak egy-két embernek coming-outolt. Az ő segítője az online térben való eligazodásban Kai, a maximálisan elfogadó könyvtáros és gamer lesz. A két középkorú nő online ismerkedésének története, digitális és személyes küzdelmeik egyszerre meghatóak és humorosak.

A Meseország mindenkié című mesekönyvet kiadó Labrisz egyesület hatrészes romantikus oktatóvideó-sorozatának célja, hogy személyes példákon keresztül mutassa be a digitális eszközök és programok használatának nehézségeit. A sorozat egyszerre segíti az LMBTQ személyek elfogadását, valamint életkortól függetlenül bátorít a digitális kapcsolatteremtés különböző formáira.

Takács Mária rendező / Fotó: Fábián Évi

A második aranykor a Labrisz Egyesület honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján nézhető meg június 8-tól magyar nyelven, angol felirattal. Az első epizódot 8-án, kedden teszik közzé, majd naponta jelennek meg az újabb epizódok június 13-ig, vasárnapig. Ezután a teljes sorozat elérhető marad ezeken felületeken.

A sorozat további szerepeiben Hajdú László, Tölgyesy Zoltán, Tolnai Klári és Fekete Réka láthatók. A második aranykor rendezője Takács Mária, forgatókönyvírója Bak Zsuzsanna, operatőre Kürti István. Gyártója a Labrisz Leszbikus Egyesület, a sorozat az ILGA Europe támogatásával, valamint közösségi adományokból készült.

Forrás: Labrisz / Címlapkép: Vasvári Emese és Bacskó Tünde