Nem ez lesz az első magyar vonatkozású film, amit a forgalmazó-óriás felvásárol: a Sony Pictures Classic (SPC) forgalmazta 2015-ben a Saul fiát, és az itthon is hamarosan bemutatásra kerülő Napszálltát. Az Ezüst-Medve Milorad Kristić Ruben Brandt, a gyűjtő-je november 15-én kerül a magyar mozikba, a Mozinet forgalmazásában.

A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremiere idén nyáron, a rangos Locarnói Filmfesztiválon volt, ahol az egyik legnagyobb európai szabadtéri mozivásznon láthatta először a közönség, majd rögtön utána a Szarajevóba is ellátogatott. 

Ruben Brandt jön, lát, és mindent vihet

Világhírű művészeti alkotásokat megidéző, film noir elemekkel teletűzdelt animációs heist-film készülődik egy magyar stúdióban: három évnyi várakozás után, tegnap végre mozgásban is bemutatkozott Ruben Brandt, a gyűjtő. Milorad Krstić filmjét már a Macskafogó méltó utódjaként emlegetik, az alábbi két jelenet alapján mindenki döntse el maga, hogy lekörözheti-e Grabowskit a műkincsrabló banda.

A Filmalap értékesítési részlege, a HNFF World Sales a szervezet által támogatott egészestés mozifilmeket képviseli és árulja, és önálló standdal van jelen a legfontosabb nemzetközi filmvásárokon Berlinben, Hongkongban, Cannes-ban és Los Angeles-ben. Sikereresen adta el a Liza, a rókatündér, az 1945, a Tiszta szívvel és A Viszkis-t is, több mint 30 ország helyi forgalmazójának.

A Ruben Brandt, a gyűjtő zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.

Forrás: Mozinet