A Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál CineLink Koprodukciós Fórumára idén összesen 11 projektet válogattak be, ezek között szerepel Rudolf Olivér Anyám, a szörny című abszurd családi drámája – írja a Filmtett.

A fórum a fesztivál augusztus 12. és 17. között zajló szakmai sorozatának része. A CineLink nyertesei összesen 56 000 eurónyi anyagi támogatásban részesülhetnek, ebben benne van a Eurimages 20 000 eurós díja, a Montenegrói Filmközpont által felajánlott 10 000 euró, a Szerb Filmközpont 10 000 eurója, valamint a 6000 euró értékű ARTEKino-díj és a Szlovén Filmközpont Female Voices CineLink Díja további 10 000 euró értékben. 

Anyám, a szörny

Az Anyám, a szörny főhőse egy 40 körüli anya, aki csalódott az életében. de egy szörnymaszk mögé rejtőzve megtalálja önmagát. Rudolf Olivér első nagyjátékfilmje a tavalyi Inkubátor program egyik győztese volt, azonban később a Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága, több másik projekttel együtt, az NFI által kijelölt szakmai zsűri döntését figyelmen kívül hagyva, utólagosan visszavonta korábbi döntését és indoklás nélkül elutasította a filmterveket.

A film május végén meghívást nyert a Full Circle Lab forgatókönyv - és projektfejlesztő programjába, amely keretein belül Rudolf Olivér író-rendező a francia Nouvelle-Aquitaine régióban dolgozhat tovább a filmen társírójával, Kungl Zsigmonddal közösen.

A projekt nemzetközi koprodukcióban készül, producere Petrovits Genovéva (Kino Alfa), koproducere pedig Florent Coulen (Vrai Vrai Films).

Forrás: Filmtett / Címlapkép: Rudolf Olivér