Antigoné 2005Az Analognak még egyéb projektjei is futnak. A most befejezett Antigoné 2005 című nagyjátékfilm idén októberben kerül a mozikba. Moharos György rendezése A családban marad munkálataiból mindössze hat nap van vissza, és valószínűleg júniusra elkészül a film. A történet szerint Robi és Edina boldog házasok, azonban egy baleset következtében a várandós Edina elveszti gyermekét. A megoldás Szilvia, Edina ikertestvére, aki pár éve jegyben járt Robival, és vállalná a béranyaságot is. Végül pedig Görög Zita szereplésével május közepétől is elindulna a következő Analog film: a Fej vagy írás, mely romantikus vígjáték egy híres modell és egy egyszerű egyetemista fiú szerelméről.

A stúdiómunka kapcsán Schilling Zoltán elmondta, hogy elsődleges céljuk a közönség megtalálása, és csak ezután következhet a művészi ambíciók kielégítése. Az említett Antigoné éppen ilyen piacképes alkotás, amelyet most a külföldi televízióknak kínáltak megvételre. Így könnyebb a szponzorok meggyőzése is. Mindez azt jelenti, hogy adott esetben állami támogatás nélkül is megkísérelnek filmeket leforgatni: igaz, jóval kisebb költségvetésből, mint egy átlagos nagyjátékfilmben.

Ami a technikai feltételeket illetni „Rendelkezünk egy átlagos stúdió felszerelésével. Tudunk vágni, világítani, sőt, hamarosan lesz egy saját 35 mm-es régi, de jó állapotú szovjet kameránk is. Egyelőre olcsóbb celluloidra forgatni, és a minősége is jobb, igaz körülbelül öt év múlva ez már nem lesz így.”