Reggeli a Plútón
Kiadó: Warner Music

Neil Jordan legújabb filmjét szeptember 28-án mutatták be a hazai filmszínházak, ám soundtrackjét már egy hónappal ezelőtt beszerezhették a lelkes gyűjtők. A hatvanas-hetvenes években játszódó travi-meséhez nem csak eszeveszett kosztümöket sikerült kreálni, de a filmzene is korhű hangulatot varázsol. A film 13 tételből álló tracklistáján klasszikus slágerek és Pazar feldolgozások egyaránt hallhatók a címadó dalt jegyző Don Partridgetől a The Rubettes-en át a T-Rexig bezárólag. Akik most kezdenek ismerkedni a korszak muzsikájával, kifejezetten ajánlott.

Korhű szereléshez korhű zene
Reggeli a Plútón

Az ördög Pradát visel
Kiadó:Warner Music

Hamarosan a mozikba kerül David Frankel komédiája a New York-i divatvilágról, Meryl Streep és Anne Hathaway főszereplésével, Theodore Shapiro (Starsky és Hutch) zenéjével. A mozi megjelenéssel nagyjából egyidőben  a film CD-je is az üzletek polcára kerül. A csinos kosztümök, divatos holmik, menő autók és trendi lakásbelsők mellett a zene is a divatos ember igényeihez igazodik. Pulzáló ritmusok, lágy melódiákkal karöltve adnak aláfestést a folyton-folyvást furkálódó divatdiktátorok vígjátékához.

Kígyók a fedélzeten
Kiadó: Warner Music

Trevor Rabin immár tíz éve tartozik az akciófilmes komponisták élvonalába (Con Air, Tolvajtempó). Ezúttal is látványos képek alá kellett muzsikát szereznie, a megfelelő akkordokkal ráerősíteni a vizuális borzalmakra. A Kígyók a fedélzeten CD-jére mégis csak a komponista izgalmas főtémája került fel, s a korong főként a film alatt is hallható, elnyűhetetlen popzenék kavalkádja, tizenhat tételben.

Szulák Andrea: Cinema
Kiadó: Sonny-BMG

Az őszi, szüreti kosárba Szulák Andrea új lemeze is bekerült, nem véletlenül. A hosszú ideje médiadíváskodó, s a tulajdonképpeni szakmáját hanyagoló énekesnő most olyan albummal rukkol elő, amely méltán számíthat a filmzenei gyűjtők figyelmére. A művésznő ezúttal kedvenc filmzenéit (Casablanca, Elfújta a szél, Óz a csodák csodája…) szedte egycsokorba, s Cinema címmel nyújtja át CD formájában.