Angelina Jolie adta át néhány hete Szarajevóban Thomas Schubertnek, a Lélegzet (Atmen) című film fiatal főszereplőjének a legjobb férfi alakítás díját. A film a színész Karl Markovics első rendezése. Az Ausztriában jól ismert és népszerű művész karakteres arcát a hazai közönség a három évvel ezelőtti, Oscar-díjas Pénzhamisítókból ismerheti. A burgenlandi, részben magyar származású Markovics filmje Cannes-ban a Director's Forthnight szekcióban versenyzett, a magyar premier - a tervek szerint a rendező és a főszereplő jelelétében - a Jameson CineFest versenyprogramjában lesz szeptemberben.



Nézd meg a Lélegzet előzetesét!


Imázsfilm készült Gödöllőről

Imázsfilmet készített Gödöllő önkormányzata a hazai és külföldi turisták városba csalogatására; az augusztus 20-i, helyi premier után a zenés alkotás a világhálóra is felkerül. Az uniós elnökség számos rendezvényének otthont adó település vezetése szeretné, ha az immár világszerte jól csengő Gödöllő név a köztudatban maradna, sőt, egyre több turista keresné fel a megújult műemléki épületeiről, tereiről is híres várost. A hat és fél perces filmben egyebek mellett a közelmúltban felújított gödöllői királyi kastély, a máriabesnyői bazilika, a Grassalkovich filagória és a királyi váró épülete látható, de az alkotók a város kulturális és gasztronómiai kínálatából is ízelítőt adnak. A szerelmes motívumokkal gazdagított imázsfilm zenéjét a Rokka zenekar készítette két népdal feldolgozásával, a dalokat Benedek Krisztina énekelte fel.

godollo_500

 

3D-s film készül Szekszárdról az idei Film Maratonra

Az MTI értesülései szerint 3D-s filmet forgatnak Szekszárdról magyar és amerikai filmesek; a tolnai megyeszékhelyről és környékéről készülő, térhatású mozit a szeptemberi Digi 24 Film Maraton elnevezésű versenyen mutatják be. A rövidfilmet Mayer Zoltán operatőr rendezésében nyár végén forgatják le és szeptember 18-án, a szekszárdi szüreti napok keretében láthatja a közönség - mondta az MTI-nek Kindl Gábor producer. A forgatókönyvet a New York Egyetem magyar származású filmes professzora, Karl Bardosch jegyzi. A bemutató a szekszárdi Film Maraton programjai között szerepel, amelyet szeptember 17-én és 18-án immár nyolcadik alkalommal rendeznek meg. A filmes versenyen 24 óra alatt kell elkészíteni egy rövidfilmet digitális kamerával, fényképezőgéppel, mobiltelefonnal vagy tábla PC-vel.