A CineFestes világpremiert követően az alkotás korlátozott ideig lesz látható a kiválasztott mozikban. A széles közönség számára a film az RTL platformján lesz majd látható az ősz folyamán.  

A Magyar hangja… című, egészestés dokumentumfilm a magyar szinkron történetéről, múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről szól. Azt is vizsgálja, hogy miképp vált a magyar kultúrörökség és kultúrkincs részévé a szinkronizálás és néhány emblematikus magyar szinkron. A Magyar hangja… átfogó képet nyújt a szakmáról, benne több tucat ismert színész és szakember beszél a szinkronszakmáról.  

„A magyar film régi adósságát igyekszünk pótolni, amikor egészestés dokumentumfilmmel tisztelgünk a csodálatos magyar szinkron(szakma) és annak valamennyi fantasztikus közreműködője előtt” – fogalmazott a film producere, Kárpáti György.  

A miskolci fesztiválvetítést és a budapesti premiert követően az alábbi időpontokban és helyszíneken tekintheti meg a közönség a Magyar hangja… című filmet:  

09.27. kedd, 19:30, Budapest, Corvin Mozi  

09.30. péntek, 19:00, Budapest, Puskin Art Mozi – a vetítést közönségtalálkozó követi
Vendégek: Kálid Artúr, Kerekes József, Molnár Levente színészek

10.05. szerda, 18:30, Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház – a vetítést közönségtalálkozó követi
Vendégek: Galambos Péter, Hevér Gábor, Holl Nándor színészek

10.13. csütörtök, Kecskemét, Otthon Mozi – a vetítést közönségtalálkozó követi
Vendégek: Holl Nándor, színész, Csapó András, rendező

10.13. csütörtök, 18:00, Debrecen Apolló Mozi  

A további vetítések szervezés alatt állnak.  

A filmben megszólal Molnár Piroska és Szacsvay László, a Nemzet Színészei, valamint Bederna László, Bogdányi Titanilla, Csankó Zoltán, Csőre Gábor, Epres Attila, Farkasinszky Edit, Földessy Margit, Galambos Péter, Gáti Oszkár, Hevér Gábor, Holl Nándor, Jacsó Bence, Kálid Artúr, Karácsonyi Zoltán, Kerekes József, Kolozsi László, Mezey Kitti, Mikulás Ferenc, Molnár Levente, Nagy Ervin, Németh Kriszta, Pogány Judit, Seszták Szabolcs, Stohl András, Szalay Csongor, Zsigmond Tamara, Zsurzs Kati. A szinkronszakma remek szakemberei közül Báthory Orsolya, Dóczi Orsolya, Orosz Ildikó, Nikodém Zsigmond szinkronrendezők, és Pataricza Eszter, Tóth Tamás dramaturgok beszélnek a szinkronkészítésről. Megszólal a Mafilm Audio jelenlegi vezetője Haber Andrea, valamint olyan legendás szakemberek, mint Dallos Szilvia és Haber Ferenc.  

A Magyar hangja… rendezője Csapó András, szerkesztő-vágója Monok Anett, vágója Hegyvári Tamás, operatőre Papp Kornél és Tihanyi Alexandra, hangmérnöke Cseh András. A Magyar hangja… az RTL és a Czettele Rental közreműködésével, a Vertigo Média produkciójában készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.