Boross Martin első nagyjátékfilmje, a Nyersanyag a tallinni filmfesztivál készítés alatt vagy utómunka fázisban lévő projekteket bemutató szakmai eseményén vesz részt. Az alkotást az gyerek-és ifjúsági filmeket felvonultató Just Film Works in Progress szekcióba válogatták be. 

A november 20. és 25. között megrendezésre kerülő, a Tallinn Black Nights Filmfesztivállal párhuzamosan futó Industry@Tallinn & Baltic Event idén összesen 20 készülő nagyjátékfilmnek ad arra lehetőséget, hogy bemutatkozzanak nemzetközi forgalmazók és filmfesztiválok képviselői előtt.

Dér Zsolt és Mészáros Blanka a Nyersanyag forgatásán / Fotó: Jenei Dániel

A Nyersanyag szatirikus társadalmi dráma, ami egy filmes stábról szól, akik Budapestről vidékre érkeznek, hogy közösségépítő workshopot tartsanak egy falu fiataljainak. Ottlétük során titokra derül fény a nagyhírű uborkafarmről. Az esetről kirobbanó sikerű leleplező dokumentumfilmet forgatnak, ami azonban éket ver a falu ártatlan lakói közé.

A film főszereplői Dér Zsolt, Mészáros Blanka és Pál András, a forgatókönyvét Boross Martin rendező Szántó Fannival közösen jegyzi. A Nyersanyag Filmfabriq és a Stereo Akt gyártásában készül, producerei Osváth Gábor és Mayer Dániel, a koprodukciós partnere a Kraft Rental, társproducerei Grüll Péter, Juhász András és Mártonffy Zoltán.

A Works in Progress szakmai eseménynek otthon adó A-kategóriás Tallinn Black Nights Filmfesztiválon idén nagyon erős a magyar jelenlét: itt lesz a világpremierje Bernáth Szilárd Larry, Kárpáti György Mór Jövő nyár és Császi Ádám Háromezer számozott darab című nagyjátékfilmjeinek, Lichter Péter és Máté Bori Dr. Moreau című kisfilmjének, valamint meghívták Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmjét és Lakatos Róbert Ki kutyája vagyok én című dokumentumfilmjét is a programba. 

Forrás: Cineuropa / Címlapkép: Boross Martin, Dér Zsolt és Mészáros Balnka a Nyersanyag forgatásán / Fotó: Bartha Máté