Sziasztok, reméljük, eljutott hozzátok a hír, hogy lesz új film, a címe Magyarázat mindenre. Október 5-től láthatjátok a mozikban itthon, de előtte lesz egy világpremier, nem is akárhol: bemutatják a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Azt találtuk ki, hogy szervezünk egy támogatói VAN filmzenekar-koncertet, és a jegyek árából befolyt összeget arra fordítjuk, hogy a stábból minél többen ki tudjanak jönni velünk Velencébe" – üzeni Reisz Gábor, a Magyarázat mindenre rendezője és a VAN filmzenekar frontembere. 

A Marczibányi Téri Művelődési Központban rendezett koncertre váltott jegyek árából befolyt összeget a stáb velencei utazására fordítják. Háromféle jegytípussal lehet támogatni: a II-as és III-as kategóriájú jegyek mellé a film plakátjával is megajándékozzák a támogatókat.

Dátum: 2023. augusztus 22.
Időpont: 19:30
Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ, 1022 Budapest Marczibányi tér 5/a

Jegyek itt kaphatóak. 

A Magyarázat mindenre egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül fest reális képet egy kettészakadt országról. Reisz Gábor (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, Rossz versek) harmadik nagyjátékfilmjének világpremierjére a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos válogatásában, az „Orizzonti” (Horizontok) elnevezésű szekcióban kerül sor. A film előzetese itt látható.

A Magyarázat mindenre 2023. október 5-én, a Cirko Film forgalmazásában kerül a magyar mozikba.

Forrás: Cirko Film / Címlapkép: VAN filmzenekar