A Megáll az idő rendezőjének új munkája rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére vállalkozó alkotás. A főszereplők, Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér mellett a filmben olyan nagyszerű színészek játszanak, mint Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő Bajomi Nagy György és Znamenák István. A Hét kis véletlent 2021-ben a mozik nyitásakor vetítik majd országosan, nagy vásznon, a gyártó Filmpartners forgalmazásában.

Idén, egyetlen egyszer, premier előtt a Művész Távmoziban lesz látható a film, jegyek az előadásra itt válthatóak.

A film központi alakja Gertrúd. Középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban. Férjével és nagyfiával él valahol a nagyvárosban. Fanatikus rajongással kórust vezet. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapás szerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet „rendetlensége és bizonytalansága. A film töredezett dialógusokban rajzol meg jellemeket, intim beszélgetésekkel, narratív képsorokkal vázolja fel a banálisan pontos családképet. A mai tizen-huszonévesek köznapi nyelvhasználatának radikalizmusát ütközteti a kortárs irodalom nyelvi teréből származó idézetekkel, allúziókkal, egyfajta emelkedettebb, lírai regiszterrel.

A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik.  A film operatőre Táborosi András, vágója, Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina.

A film 2021-ben a mozik újra nyitásakor lesz látható a hazai mozikban a gyártó Filmpartners forgalmazásában. További részletek a film Facebook oldalán olvashatóak.

Forrás: Filmpartners